- Mares emocionades reconeixen la importància de trobar informació i acompanyament a través de les xarxes.
- La xerrada oferida dijous per tres professionals implicades, Desirée Mena, Ruth Tirado i Isabel Pérez ha servit de colofó a l’assemblea general anual de Mamare.
- S’ha fet entrega del guardó de sòcia d’honor a aquestes tres sanitàries en agraïment a la seua labor per millorar l’experiència de maternitat de tantes mares.
- Més informació: Telèfon. 679050179 i correu mamarecastello@gmail.com
Mamare, associació per al suport a la lactància a Castelló, ha organitzat la xarrada col·loqui «Suport a la lactància i noves tecnologies» aquest dijous 7 d’abril a la sala d’actes de l’Edifici de Doctorat i Postgrau de l’UJI.
En primer lloc, ha inaugurat la jornada Inma Fabregat, infermera docent i actual directora d’enfermería d’Atenció Primària que va ser sòcia d’honor en 2019 i que ha dedicat a Mamare unes afectuoses paraules, seguides d’un agraïment i reconeixement públic a la trajectòria professional i valia personal de les tres ponents.
Lliurament dels guardons a les sòcies d’honor
Seguidament, s’ha lliurat el guardó de sòcia d’honor de l’any 2020 a Desirée Mena, per la seua labor docent i investigadora en l’UJI que tant contribueix a la divulgació científica i a la millora de la formació en lactància de l’estudiantat. Aquest reconeixement s’entrega amb dos anys de retard per la impossibilitat de fer-ho durant la pandèmia.
Tot seguit, s’ha entregat el guardó a les sòcies d’honor de 2022, Ruth Tirado i Isabel Pérez , dues comares que han fet una gran tasca informativa i de suport a les noves mares des de l’inici de la pandèmia posant en marxa els podcasts MatrOndas. Amb il·lusió, creativitat i molta dedicació, van fer possible un acompanyament a la maternitat especialment valuós en un moment tan incert.
Xarrada-col·loqui: SUPORT A LA LACTÀNCIA AMB NOVES TECNOLOGIES
Aquesta època que estem vivint tan incerta ens mostra la importància d’adaptar-nos per a poder continuar donant el millor acompanyament i suport a les mares i famílies.
Desirée Mena Tudela, professora d’Infermeria a l’UJI ha evidenciat com s’ha disparat l’ús que fan les mares d’aquestes eines. Ruth Tirado i Isabel Pérez , matrones i pioneres han contat en format radiofònic el seu projecte MatrOndas.
La xarrada ha sigut el colofó per a l’assemblea general anual de Mamare, on s’han tractat temes com la memòria d’activitats i la memòria econòmica de l’any 2021, així com els projectes de futur.
Sobre Mamare
MAMARE és una associació sense ànim de lucre que es dedica a promocionar i donar suport a la lactància materna a Castelló. Totes les mares i pares que ho desitgen poden acudir als seus grups de suport. Actualment, l’associació està en transició des d’un model exclusivament online al qual ens ha obligat la pandèmia cap a la recuperació de la plena presencialitat. En aquest moment, celebrem GRUPS I TALLERS ONLINE a través de Google Meet cada dilluns de 17,30 a 19,30h, i també GRUPS PRESENCIALS en el CENTRE DE SALUT PIUS XII D’ALMASSORA el 2n i 4t divendres del mes de 10 a 12h. A més, hi ha un telèfon (679050179), i un correu electrònic (mamarecastello@gmail.com) per a atenció de consultes sobre lactància materna. Totes aquestes activitats són gratuïtes i estan a la disposició de les mares i les seues famílies.
Mamare compta amb el suport de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló i la contribución de les persones sòcies per finançar les seues activitats.