- El conseller destaca que l’objectiu és “adaptar l’FP als perfils professionals nous que demanen les empreses i la societat”
- Rovira ha inaugurat el campionat CVSkills 2025, que se celebra de l’1 al 3 d’abril en Fira València
- Més de 6.000 estudiants de centres de la Comunitat Valenciana se citen enguany en este campionat de destreses de Formació Professional
El conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira , ha informat que, a partir del curs 2025-26, “la digitalització, la sostenibilitat i la innovació formaran part de tots els cicles de Formació Professional que s’impartixen a la Comunitat Valenciana, adaptant-nos als perfils professionals nous que demana la societat”.
Rovira ha inaugurat el campionat de destreses de Formació Professional CVSkills 2025, organitzat per la Direcció General de Formació Professional en Fira València, que reunirà de l’1 al 3 d’abril més de 300 participants i 6.000 estudiants visitants de la Comunitat Valenciana.
En la seua intervenció, el conseller ha destacat la tendència creixent que experimenta la Formació Professional a la Comunitat Valenciana, amb més de 131.000 alumnes matriculats, i ha indicat que cada vegada “són més els jóvens que aposten per una educació que els oferix les ferramentes necessàries per a afrontar els desafiaments d’un mercat laboral en evolució constant”.
Per a Rovira , este creixement “no és casual” i es deu al fet que la nostra FP “respon a les necessitats que està demanant el mercat laboral”, adaptant-se permanentment a les característiques que demana la societat i que oferixen més possibilitats d’ocupabilitat.
CVSkills 2025
El conseller ha assenyalat que el campionat CVSkills 2025 és “una celebració del treball en equip, l’esforç, la innovació i el compromís. Este és el futur de la Comunitat Valenciana, el futur de la Formació Professional i el futur d’un mercat laboral cada vegada més dinàmic, flexible i ple d’oportunitats”.
Així mateix, ha remarcat la importància de l’organització d’iniciatives com CVSkills: “És fonamental per a acostar la Formació Professional a la societat i demostrar la seua rellevància i potencial”.
“Estem davant d’una oportunitat única perquè els participants puguen demostrar el seu talent en diverses categories, que van des de la robòtica, l’electricitat i l’electrònica fins a la cuina, el desenrotllament web o la tecnologia de la moda, entre d’altres. En total, 38 modalitats que són fonamentals en el món actual en què la tecnologia i la innovació són claus per al futur”, ha afegit.
Així mateix, els participants podran gaudir també de “xarrades d’orientació professional, tallers pràctics i activitats que obrin una finestra al futur a través de la Formació Professional”.
Els guanyadors d’esta competició tindran l’oportunitat de representar la Comunitat Valenciana en els Skills nacionals, a on podran continuar demostrant el que valen i afrontar nous reptes a escala nacional i fins i tot accedir a les Skills Europees.
El talent no té gènere
Finalment, el conseller ha agraït als estudiants participants en CV Skills el seu “talent, habilitats i capacitat d’esforç”, i als professors els ha agraït la seua labor diària en les aules i el treball que porten a cap per a “orientar, motivar i fer costat als nostres jóvens perquè cresquen com a professionals, una labor sense la qual res d’això seria possible”.
Així mateix, ha fet menció a les empreses patrocinadores que estan en contacte amb els centres d’FP i que permeten que els estudiants “tinguen l’oportunitat de demostrar el que saben fer en un entorn competitiu i professional”.
Rovira també s’ha referit a les dones que participen en este esdeveniment i ha recordat que el talent “no té gènere”. “Les oportunitats estan a l’abast de tots i totes, i en l’FP hi ha espai per al talent de qualsevol persona. El talent no discrimina i és el nostre deure crear les condicions perquè es puga desenrotllar”, ha conclòs.