Núria Vargas
“Si ja és una situació mol difícil per a totes les famílies en els pobles afectats, imagineu per a eixes famílies que tenen unes circumstàncies que els fan més complicat encara el dia a dia, com els qui tenen un xiquet o xiqueta autista”. La presidenta de VILATEA, Celia González , penjava el cap de setmana passat un vídeo en les seues xarxes demanant la màxima col·laboració ciutadana per a recollir material específic per a les persones amb TEA i poder portar-lo a la Fundació Mira ’m, a València, per a fer-lo arribar als pobles afectats per la DANA. La resposta va ser extraordinària: dimecres, eixia del col·legi Pius XII, on s’havia situat el punt d’arreplegada, una furgoneta plena de materials. El dia anterior, una professional del centre ja havia fet arribar a la Fundació Mira ’m una primera remesa, amb una desena de caixes.




“Hem arreplegat bolquers per a xiquets grans, medicaments, productes d’higiene bàsica, cascos de cancel·lació de sorolls, mantes de pes, fidget toys i elements de regulació com poden ser mossegadors, a més de sistemes de comunicació, com clauers de pictogrames o fins i tot un mòbil amb el sistema de comunicació instal·lat”, explica González , qui destaca també el taller específic d’elaboració de pictogrames que es va fer el cap de setmana en l’associació de veïns Botànic Calduch per a preparar clauers que faciliten la comunicació als xiquets amb TEA de la zona devastada per la DANA.
“Volem agrair també el col·legi Pius XII, que ens va deixar fer la recollida en les seues instal·lacions i a més va fer una col·lecta per a comprar cascos i fer una donació a Mira ’m, així com a l’educadora del centre, Maite Segarra, que va portar personalment a València part del material. També a altres associacions d’autisme d’altres poblacions, entitats i comerços que s’hi han implicat”, explica la presidenta. “I sobretot, gràcies a la Fundació Mira ’m, que és la que farà possible que tots aquests materials arriben a les famílies que els necessiten”, conclou.