L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Pol ítiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons , han presentat la campanya institucional amb motiu del 28J- Dia Internacional de l’Orgull LGTBI
“Cal visibilitzar, obrir els ulls, alçar la veu, denunciar… que tota la societat, no sols el col·lectiu, s’implique a plantar cara a l’odi”. És el missatge que l’Ajuntament de l’Alcora llança a través de la campanya impulsada per a commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.
En l’acte de presentació, l’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Pol ítiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons , han insistit en la necessitat d’educar en igualtat, perquè “no és qüestió d’opinions ni de preferències, és qüestió de drets”.
En aquesta línia, han destacat que “els drets LGTBI són i seran sempre drets humans. No podem permetre donar ni un sol pas enrere en els drets conquistats, al contrari, hem de continuar treballant i avançant per una societat diversa i respectuosa, per un món d’absoluta tolerància, llibertat i igualtat, capaç d’erradicar l’odi i les discriminacions i d’assegurar la igualtat efectiva de totes les persones LGTBI”.
Falomir i Pons han donat les gràcies a tots els veïns i veïnes que han participat en el vídeo que l’Ajuntament ha preparat amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i que es presentarà el 28 de juny a través de les xarxes socials.
A més, dins de la campanya, el grup de teatre local Tiranta Teatre, sota la direcció de Juan Luna, estrenarà el pròxim 8 de juliol, a les 19.00 hores, a l’Auditori de la Caixa Rural, “El beso de la mujer araña”, protagonitzada per Adrián Granjo i Carlos Granell.
El text de Manuel Puig narra les converses diàries entre Valentí n i Molina , companys de cel·la en una presó argentina durant la dictadura militar.
Per a pal·liar la soledat i la contínua por a la tortura, tots dos presos conversen llargament. Mentre Valentí n rememora el seu passat i fantasia sobre el seu futur, Molina s’aferra a una realitat diferent, romàntica i somiadora.
L’obra parla d’ideals, de compromís, de limitacions, de misèries, de llibertat i tot l’inherent a l’ésser humà, i per sobre totes les coses parla d’amor. De l’amor més enllà de la sexualitat. De l’amor salvador, aquell que no distingeix, que permet obrir la consciència i ens permet veure’ns, trobar-nos en l’altre i ser l’altre.