En el Reial Club Nàutic de Castelló
- Hombres G, Vanesa Martí n i Rigoberta Bandini han sigut les estrelles estatals
- També hi han participat Zoo i diverses formacions locals
- L’esdeveniment ha servit com a reclam turístic i ha dinamitzat l’entorn del Grau
La segona edició del SOM Festival Castelló va culminar el passat dissabte 20 d’agost amb l’espectacle This Is Michael, reeixit tribut a Michael Jackson. D’aquesta manera, l’esdeveniment celebrat en les últimes setmanes al Reial Club Nàutic de Castelló de la Plana va tancar una programació que també incloïa artistes com Hombres G, Vanesa Martí n , Zoo i Rigoberta Bandini. Així mateix, el festival ha servit d’aparador a artistes locals amb la presència de Resilientes Rock Band, Marie Bernete i el duet format per Fakir i Kawak, així com els discjòqueis Lord Visnú, Youthical Vybz Sound i Carlos Bru. Més de 15.000 persones han gaudit d’aquestes propostes musicals d’estils variats.
En conseqüència, el SOM Festival Castelló ha aconseguit convertir-se en un referent cultural i musical de l’estiu a la capital de la Plana Alta. D’altra banda, s’ha de destacar la seua capacitat per a impulsar turísticament la ciutat al reunir a públic resident a la localitat i rodalies i, també, a aquelles persones que s’apropen a la zona durant l’època estival. S’ha de tenir en compte que un 15% dels assistents han arribat des de fora de Castelló i el festival ha ajudat a impulsar l’ocupació hotelera i el sector serveis, amb un impacte econòmic indirecte que gira en torn als 3 milions d’euros. A més, l’esdeveniment ha contribuït a dinamitzar i projectar l’entorn del Grau, la plaça marítima del municipi. S’ha de recordar que el SOM Festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, de l’Autoritat Portuària i del Reial Club Nàutic.
En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el president de l’Autoritat Portuària, Rafael Simó, i el president del Reial Club Nàutic, Manuel Vidal , van inaugurar el recinte del festival el dijous 4 d’agost, un dia abans de la seua obertura al públic. Marco ha recordat que “el SOM Festival és una proposta que reforça l’oferta turística d’estiu i potencia la gastronomia i el comerç de l’entorn”. “Enguany, des de l’Ajuntament de Castelló vam renovar el suport perquè estem convençuts que iniciatives com aquesta contribueixen, com hem vist, a dinamitzar la ciutat i a ampliar l’oferta d’oci de la ciutat”, ha afegit.




L’esdeveniment també ha comptat amb la col·laboració dels col·lectius que formen part del “Món de la festa”. Així, els principals representants de la festa de la Magdalena han tingut una presència important durant la celebració dels concerts.
Així mateix, s’ha de recordar que l’organització del festival i l’associació de famílies Afanias Castelló van signar un acord de col·laboració pel qual es van contractar persones amb diversitat funcional intel·lectual per tal de promoure la seua inclusió social i laboral. D’altra banda, fruit d’aquesta col·laboració, part dels ingressos aconseguits amb la venda del got solidari es destinaran a impulsar les activitats que aquest col·lectiu desenvolupa des de 1965. Al llarg dels anys, Afanias Castelló s’ha convertit en un referent a l’hora de donar suport a famílies amb persones que pateixen diversitat funcional. Per aconseguir-ho, l’entitat compta amb dos centres ocupacionals, un centre de dia, tres habitatges tutelats, una residència i dos centres d’atenció primerenca.
El SOM Festival Castelló cierra la segunda edición con 15.000 espectadores
En el Real Club Náutico de Castelló
- Hombres G, Vanesa Martí n y Rigoberta Bandini han sido las estrellas estatales
- También han participado Zoo y diversas formaciones locales
- El evento ha servido como reclamo turístico y ha dinamizado el entorno del Grao
La segunda edición del SOM Festival Castelló culminó el pasado sábado 20 de agosto con el espectáculo This Is Michael, exitoso tributo a Michael Jackson. De esta forma, el evento celebrado en las últimas semanas en el Real Club Náutico de Castelló de la Plana cerró una programación que también incluía a artistas como Hombres G, Vanesa Martí n , Zoo y Rigoberta Bandini. Asimismo, el festival ha servido de escaparate a artistas locales con la presencia de Resilientes Rock Band, Marie Bernete y el dúo formado por Fakir y Kawak, así como los disc-jockeys Lord Visnú, Youthical Vybz Sound y Carlos Bru. Más de 15.000 personas han disfrutado de estas propuestas musicales de estilos variados.
En consecuencia, el SOM Festival Castelló ha conseguido convertirse en un referente cultural y musical del verano en la capital de la Plana Alta. Por otra parte, cabe destacar su capacidad para impulsar turísticamente la ciudad al reunir a público residente en la localidad y cercanías y, también, a aquellas personas que se acercan a la zona durante la época estival.
Hay que tener en cuenta que un 15% de los asistentes han llegado desde fuera de Castelló y el festival ha ayudado a impulsar la ocupación hotelera y el sector servicios, con un impacto económico indirecto que gira en torno a los 3 millones de euros. Además, el evento ha contribuido a dinamizar y proyectar el entorno del Grao, la plaza marítima del municipio. Debe recordarse que el SOM Festival cuenta con el apoyo del Ayuntamiento de Castelló de la Plana, de la Autoridad Portuaria y del Real Club Náutico.
En este sentido, la alcaldesa de Castelló, Amparo Marco, el presidente de la Autoridad Portuaria, Rafael Simó, y el presidente del Real Club Náutico, Manuel Vidal , inauguraron el recinto del festival el jueves 4 de agosto, un día antes de su apertura al público. Marco ha recordado que “el SOM Festival es una propuesta que refuerza la oferta turística de verano y potencia la gastronomía y el comercio del entorno”. “Este año, desde el Ayuntamiento de Castelló renovamos el apoyo porque estamos convencidos de que iniciativas como ésta contribuyen, como hemos visto, a dinamizar la ciudad y a ampliar la oferta de ocio de la ciudad”, ha añadido.
El evento también ha contado con la colaboración de los colectivos que forman parte del “Món de la festa”. Así, los principales representantes de la fiesta de la Magdalena han tenido una importante presencia durante la celebración de los conciertos.
Asimismo, debe recordarse que la organización del festival y la asociación de familias Afanias Castelló firmaron un acuerdo de colaboración por el que se contrató a personas con diversidad funcional intelectual con el fin de promover su inclusión social y laboral. Por otra parte, fruto de esta colaboración, parte de los ingresos conseguidos con la venta del vaso solidario se destinarán a impulsar las actividades que este colectivo desarrolla desde 1965. A lo largo de los años, Afanias Castelló se ha convertido en un referente a la hora de apoyar a familias con personas que sufren diversidad funcional. Para ello, la entidad cuenta con dos centros ocupacionales, un centro de día, tres viviendas tuteladas, una residencia y dos centros de atención temprana.