La iniciativa està promoguda per Normalització Lingüística i Tradicions que recopilarà tots els plats típics en un llibre digital
Les regidories de Tradicions i Normalització Lingüística han impulsat un projecte per a recuperar receptes tradicionals. Dit projecte està dirigit als estudiants d’ESO i pretén fomentar l’alimentació saludable, conservar el patrimoni gastronòmic local i sobretot promoure l’ús del valencià entre els joves. A més a més compta amb la col·laboració de la nutricionista Sheila Llop. Amb les receptes que resulten triades s’editarà un llibre digital que es facilitarà als centres educatius i les famílies.
“L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és la recuperació de receptes tradicionals que han passat de generació en generació i que suposen un patrimoni gastronòmic de Vila -real que no volem que es perda”, explicava la regidora Noèlia Samblás.
Als centres educatius interessats a participar en aquest projecte, se’ls ha facilitat l’estructura de la recepta i vocabulari específic de l’àmbit culinari per a redactar-la amb els màxims de qualitat. Des de la Regidoria de Tradicions també se suggeriran receptes tradicionals locals per a motivar la participació de l’alumnat i les famílies en aquesta activitat. Per a facilitar el desenvolupament del projecte, s’assignarà una categoria de recepta a cada curs (dolços, 1r d’ESO; coques salades, 2n d’ESO; arrossos, 3r d’ESO; i plats de cullera, 4t d’ESO).
El professorat seleccionarà les millors receptes presentades, tenint en compte l’ortografia, la redacció, el lèxic i la fotografia, entre altres criteris. Es triaran quatre receptes guanyadores per cada curs, que passaran a formar part d’un llibre digital accessible per a tota la comunitat educativa per a poder compartir-lo amb les famílies, un procés que comptarà amb la col·laboració de la nutricionista Sheila Llop. La Regidoria de Normalització Lingüística es farà càrrec de l’edició del llibre digital i facilitarà l’accés lliure i gratuït a tota la comunitat educativa